PRIMARIA COMUNEI HAGHIG

Judetul Covasna

PROIECT LOCAL PEL122 finantat prin Granturile SEE 2009-2014

 

Comuna Haghig, in calitate de promotor de proiect, in parteneriat cu Scoala Gimnaziala Haghig si Grupul de initiativa Fermei din localitatea Haghig deruleaza proiectulAccesul la educatie o sansa in plus pentru copiii si tinerii romi din comunitatea Fermei din localitatea Haghig” PEL122


Proiectul este finantat cu sprijinul financiar al Programului RO10 CORAI, program finantat de Granturile SEE 2009-2014 si gestionat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala


Prin proiect se urmareste furnizarea serviciilor socio-educative care sa creasca gradul de acces la educatie al copiilor si tinerilor din comunitatea FERMEI, localitatea Haghig, judetul Covasna. Activitatile care se desfasoara in centru sunt: servicii de ingrijire, asistenta si educatie pentru 24 copii prescolari aflati in situatie de risc, servicii de educatie formala ”A doua sansa” inclusiv profesionalizare pentru 20 tineri care au depasit varsta de 14 ani si care nu au finalizat invatamantul general obligatoriu, formare profesionala pentru 20 tineri care au finalizat invatamantul general obligatoriu dar nu au dobandit o diploma de studii de nivel profesional, certificarea competentelor profesionale dobandite pe alte cai decat cele formale pentru 48 tineri. Prin facilitatea de finantare PLUS, in perioada vacantei de vara s-a organizat un atelier pentru copii 6-10 ani "Ce pot face 2 maini dibace" In paralel se desfasoara activitati de educatie nonformala atat pentru copii, tineri cat si pentru parintii acestora constand in: educatie pentru sanatate, gestiunea resurselor financiare, educatie pentru protectia mediului. In vederea crearii unui cadru adecvat pentru furnizarea serviciilor s-a construit o cladire CENTRU DE ZI in care se desfasoara activitati atat pentru copii 3-15 ani cat si pentru tineri cu varsta cuprinsa intre 16-29 ani. iar prin facilitatea de finantare PLUS s-a aprobat construirea unui spatiu de joaca, imprejmuire si amenajare exterioara. Valoarea totala a proiectului inclusiv suplimentarea aferenta facilitatii de finantare PLUS este de 1.159.118.92 lei.

La data de 30.01.2015 la sediul Clubului caminului cultural Haghig a avut loc conferinta de deschidere a proiectului moment marcat si prin comunicatul de presa transmis spre publicare in cotidianul local Mesagerul de Covasna.


Regasiti imortalizate cateva momente ale conferintei de deschidere si ale programului ”A doua sansa” invatamant gimnazial inferior care a demarat in luna februarie 2015.


Continutul acestui material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a FRDS si a

granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor revine initiatorilor.


www.eeagrants.org                                                   www.granturi-corai.ro


 


 


 

                         

» aprilie -
» Raport tehnic intermediar nr. 2 - aferent perioadei de raportare 01.03.2015-30.06.2015 -
» Raport tehnic intermediar nr. 3 - aferent perioadei de raportare 01.06.2015-30.10.2015 -
» vizitati albumul nostru -
» raport intermediar nr 4 -
» Activitati desfăsurate -